Jakość bez kompromisu w najlepszej cenie!!!
OLIMP Whey Protein Complex 100%® – specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
Izolat CFM® i koncentrat białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych. Wysoka wartość odżywcza sprawia, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
Izolat CFM® i koncentrat białek serwatkowych przyczyniają się do wzrostu lub utrzymania masy mięśniowej.
OLIMP 100% Whey Protein Complex® to aż osiem rewelacyjnych smaków, którym nie będziesz w stanie się oprzeć!
Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g – 96 jednostek = 4 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml* wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
* Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
* Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI – CFM®), fruktoza, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).
Wartość odżywcza | w 100 g proszku | na porcję (35 g+ °150ml wody) |
Wartość energetyczna | 1628,9 kJ / 389,7 kcal | 571,4 kJ / 136,7 kcal |
Białko | 75 g | 26,2 g |
Węglowodany | 7,8 g | 2,7 g |
w tym cukry: | 5,9 g | 2,1 g |
Tłuszcz | 6,5 g | 2,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,0 g | 1,4 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g | 0 g |
Sód | < 0,3 g | < 0,1 g |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy łącznie | 75000 mg | 26250 mg |
kwas L-glutaminowy | 13575 mg | 4751 mg |
*/**L-leucyna | 7950 mg | 2783 mg |
kwas L-asparaginowy | 8250 mg | 2888 mg |
* L-lizyna | 7200 mg | 2520 mg |
L-prolina | 4125 mg | 1444 mg |
*/** L-walina | 4425 mg | 1549 mg |
*/** L-izoleucyna | 4800 mg | 1680 mg |
* L-treonina | 5025 mg | 1759 mg |
L-alanina | 3750 mg | 1313 mg |
L-seryna | 3450 mg | 1208 mg |
*/*** L-fenyloalanina | 2250 mg | 788 mg |
*** L-tyrozyna | 1950 mg | 683 mg |
L-arginina | 1575 mg | 551 mg |
Glicyna | 1050 mg | 368 mg |
* L-metionina | 1650 mg | 578 mg |
L-histydyna | 1275 mg | 446 mg |
L-cysteina | 1650 mg | 578 mg |
*/*** L - tryptofan | 1055 mg | 368 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz