czwartek, 14 marca 2013

olimp Pure Whey Isolate 95


OLIMP Pure Whey Isolate 95® jest najwyższej jakości, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza sprawia, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy.

Produkowane smaki: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy

Sposób użycia: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek = 3 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100 ml* wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

* Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza – substancje zagęszczające, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan dl-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E 150c (dla smaku tiramisu, toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego), ryboflawina, E 133 (dla smaku pistacjowego).
Wartość odżywczana 100g 1 porcja (30g) 
Wartość energetyczna
1466 kJ/ 350,7 kcal
1496 kJ/ 357,9 kcal'
440,1 kJ/ 105,3 kcal
447,7 kJ/ 107,1 kcal'
Białko86 g25,8 g
Węglowodany1 g0,3 g
w tym cukry1 g0,3 g
Tłuszcz0,3 g (1,1 g')0,1 g (0,3 g')
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g (0,3 g')0,1 g (0,3 g')
Błonnik pokarmowy0 g0 g
Sód<0,3 g<0,1 g

Aminogram wzorcowy #
Aminokwasyna 100 g 1 porcja (30g) 
łącznie: 87000 mg26100 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy14985 mg4496 mg
*/**L-leucyna9278 mg2783 mg
L-kwas asparaginowy9018 mg2705 mg
*L-lizyna9885 mg2966 mg
L-prolina4682 mg1405 mg
*/**L-walina4769 mg1431 mg
*/**L-izoleucyna5288 mg1587 mg
*L-treonina5463 mg1639 mg
L-alanina4422 mg1327 mg
L-seryna3729 mg1119 mg
*/***L-fenyloalanina2601 mg780 mg
***L-tyrozyna2515 mg754 mg
L-arginina1994 mg598 mg
L-glicyna1474 mg442 mg
*L-metionina1908 mg572 mg
L-histydyna1474 mg442 mg
L-cysteina2168 mg650 mg
*/***L-tryptofan1041 mg312 mg
' Wartości dla smaku czekoladowego.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz